Prajitură cu aromă de spital ..

Foile: 10 albușuri se bat spumă cu 300 gr. de zahăr tos, 300 gr. nucă prăjită şi măcinată şi 4 linguri rase de faină. Se coc 4 foi pe dosul tăvii, bine unsă cu grăsime, (unt, ulei sau grăsime).
Crema: 10 gălbenușuri se amestecă pe aburi cu 300 gr. zahăr, 2 linguri de faină şi 100 ml lapte călduț până se îngroaşă. După ce s-a răcit compoziția se amestecă cu 2 pachete de unt. Se pune crema între foile de bezea şi se unge şi ultima foaie într-un strat subțire.
Glazura: Se caramelizează 250 gr. de zahăr în care se adaugă 200 gr. de nuci bucăți. Se întinde pe un dog (fund de lemn) şi se zdrobește cu un ciocan de bătut șnițele. Aceasta glazură se toarnă peste ultima foaie pusă. Pofta buna!

Rețeta primita de la Doru! hadminul rămasă fără comentarii că nu pricepu nimic